Metodele CGI

    O metoda este o modalitate de a invoca un program CGI. De fapt, pentru a executa programul, trebuie facuta o cerere catre server folosind o metoda, care defineste modul in care programul primeste datele. Exista trei metode principale: GET, POST si HEAD.

Metoda GET

    Cand este folosita aceasta metoda, programul CGI primeste datele in variabila de mediu QUERY_STRING. Programul trebuie sa proceseze sirul pentru a interpreta datele si pentru a executa actiunile dorite. Metoda GET trebuie sa fie utilizata atunci cand se doresc date de la server si nu vor fi operate modificari asupra informatiilor pe server. Pot apare exceptii cand datele de transmis sunt foarte lungi astfel incat problemele referitoare la lungimea variabilelor sunt prevenite. In acest caz metoda POST este preferata.

Metoda POST

    Atunci cand folositi metoda POST, serverul Web transmite data programului CGI pe calea fisierului standard de intrare stdin. Serverul nu marcheaza sfarsitul transmisiei cu caracterul EOF, astfel incat programul trebuie sa utilizezez valoarea variabilei CONTENT_LENGTH pentru a citi stdin corect. Metoda POST trebuie folosita informatia ce trebuie transmisa serverului este mare (de regula peste 1024 bytes, adica lungimea maxima permisa pentru un URL).

Metoda HEAD

    Metoda  HEAD este similara metodei GET, cu exceptia ca metoda HEAD transmite numai headerul HTTP.

Cornel Mironel Niculae, 2003-2004

01-Mar-2004